Wilco van Rooijen


Wilco van Rooijen

Functie:
Bergbeklimmer en avonturier

Spreker op:
Donderdag 2 april

Wilco van Rooijen is een van de weinige avonturiers die Nederland rijk is. Hij beklom de hoogste bergtoppen van de wereld en doorkruiste Afrika en Australië. Bergbeklimmen is zijn vak maar als eerste Nederlander wist hij ook alle drie de polen te bedwingen. Als enige nog levende klimmer bereikte hij de toppen van de geografische Noord- en Zuidpool en beklom de hoogste pool, de Mount Everest, zonder extra zuurstof! Hij beklom ook de ‘7 summits’ (de hoogste top op elke van de 7 wereld continenten) als eerste Nederlander ‘by fair meams’. In 2008 beklom hij de beruchte K2 echter op de afdaling sloeg het noodlot toe.

Over zijn avontuurlijke tochten publiceerde Wilco van Rooijen meerdere boeken en documentaires. Wilco van Rooijen heeft inmiddels zoveel anekdotes paraat, dat het hem geen enkele moeite kost om een presentatie op maat te maken. Een voordracht of training kan zo interactief zijn als u maar wenst. Het is geen éénrichtingsverkeer van fraaie beelden of een monoloog met imponerende verhalen maar een bevlogen dialoog van een inspirerende verteller die met beide benen op de grond staat.

Wilco van Rooijen is erg goed in staat zijn indrukwekkende verhaal te vertalen naar een bedrijfsstrategie, een businessplan of een verkooptechniek. Want ook het hedendaagse zakendoen is een fascinerend avontuur. Het onderscheid tussen het ene bedrijf en het andere ligt niet meer zo scherp en duidelijk als voorheen en ook doelgroepen lijken zich steeds grilliger te gedragen. De omgeving verandert razendsnel en ook het team waarmee je doelen zou willen realiseren, blijft niet altijd in tact. Wilco zijn nieuwste expeditie luidt: expeditie ‘Solar South′. Hierin zal Team Wilco als eerste mens ooit met een zelfgebouwde auto aangedreven op zonne-energie op- en neer naar de Zuidpool rijden. Het doel van deze missie is het inspireren van ‘The Next Generation’ om door middel van Clean Tech oplossingen de wereld slimmer te maken.

« Naar het overzicht met sprekers

Terug naar boven