Fred Schoorl


Fred Schoorl

Organisatie:
BNA

Spreker op:
Donderdag 2 april

Schoorl studeerde sociale geografie te Amsterdam en studeerde af als planoloog en historisch-geograaf  (VU en UvA). Na zijn studie richtte hij het bureau Arcadia op, dat adviseerde over cultuurhistorie en ruimtelijke inrichting.

Hij werkte verder onder meer bij het Ministerie van OCenW als hoofd Onroerend Cultureel Erfgoed en was in die periode de initiator en ‘architect’ van het Project Belvedere. Ook daarna bleef hij zich actief bewegen op het terrein van cultuur, natuur en ruimtelijke ontwikkeling, onder meer bij de Vereniging Natuurmonumenten en het Nederlands Instituut voor de Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting (Nirov). Als spreker, dagvoorzitter, publicist en columnist speelde hij een actieve rol in het ruimtelijke debat. Ook richtte hij de Praktijkacademie Gebiedsontwikkeling op.  Hij werkte enkele jaren als directeur Strategie van Ymere te Amsterdam. Sinds november 2012 is hij directeur van de BNA. Hij was veelvuldig jurylid of –voorzitter bij architectuurprijsvragen.

Schoorl maakt deel uit van diverse besturen, onder meer van de Federatie Dutch Creative Industries en de stichting Forum voor Stedelijke Vernieuwing. Ook is hij lid van de Regiegroep van Dutch Design Fashion and Architecture (DDFA).

« Naar het overzicht met sprekers

Terug naar boven