Daniël de Witte


Daniël de Witte

Functie:
Oprichter

Organisatie:
iLINQ

Daniël studeerde, na het succesvol afronden van een MTS en HTS opleiding, met eervolle vermelding af aan de TU Delft bij prof. Dick van Gameren. In de architectuur van een ziekenhuis in Ethiopië combineerde hij voor eindgebruiker en samenleving bioclimatisch ontwerp met oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en aspecten van Evidence Based Design/Healing Environment.

Als architect en adviseur bij diverse bedrijven heeft hij een belangrijke rol gespeeld in toonaangevende projecten op het gebied van duurzaamheid. O.a. buitenHUIS - het eerste vrijstaande passiefhuis van Nederland, Nature’s Pride - in de top vijf duurzaamste logistieke gebouwen van Europa en het Hope University College in Ethiopië – een toonaangevend project op het gebied van sociale duurzaamheid.

In 2014 heeft Daniël de Witte iLINQ opgericht waar hij samen met andere partijen vernieuwende integrale oplossingen aandraagt voor ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken. iLINQ formuleert visie’s, ontwikkeld strategieën en maakt creaties vanuit People, Planet, Prosperity en Participation. Zo zijn zij betrokken bij de kennisbank BIOBASED bouwen, duurzame revitalisatie van een Suq in Bahrein en de ontwikkeling van een unieke casus voor het (sociaal) duurzaam gebruik van Rotterdamse gemeentedaken.

Daniël de Witte heeft als lid van de BNA het initiatief genomen iets voor de beroepsgroep en de bouwkolom te ontwikkelen zodat snel op grote schaal verduurzaming toegepast kan worden.

« Naar het overzicht met sprekers

Terug naar boven