Annelies Lammers


Annelies Lammers

Functie:
Directeur

Organisatie:
Simpel Contact

Spreker op:
Donderdag 2 april

Ir. Annelies Lammers, expert zelfstandig wonen van Sedha werd al tijdens haar studies gegrepen door de vergrijzing en gevolgen voor mens en maatschappij. Daarmee was haar passie geboren: het ontwikkelen van concrete oplossingen in vastgoed en diensten zodat mensen zo lang mogelijk prettig wonen èn zelfstandig blijven. Door de transities en het sluiten van verzorgingshuizen is dit inmiddels bittere noodzaak.

Annelies is van mening dat ondanks alle ontwikkelingen in Nederland, we kansen laten liggen. Zoals het proven woonconcept VIVALIB, evolutief wonen uit Frankrijk dat inmiddels bij duizenden woningen door corporaties, beleggers, gemeenten en bouwers wordt toegepast in zowel de bestaande als nieuwbouw. Sedha vertaalt en begeleidt dit concept voor projecten in Nederland.

Al voor 2000 zette Annelies Lammers services voor thuis en de eerste kleinschalige wonen concepten op. Voor VACpunt Wonen droeg ze bij aan  WoonKeur. Later werkte ze voor Portaal,  waar ze samen met gemeenten, zorgorganisaties en bewoners  aan  diverse woonconcepten, opplussen, diensten voor langer thuis in dorpen en steden heeft opgezet.  Naast de stenen en de zorg is er echter veel meer mogelijk en nodig. Lees het E-book  ‘Drie manieren om ouderen langer thuis te laten wonen’- 

Als een van de eersten in Nederland initieerde ze daarom in 2005 een domoticaproject met  ‘Zorg-op -Afstand’  voor bewoners, Careyn en Focuscura op.   Daarna bleef ze vanaf 2010 vanuit haar eigen netwerkorganisatie Simpel Contact & Concepts de harde kant van het wonen en techniek combineren met de ‘software’. Zowel in aanpak als met handige communicatie middelen als de webportal SimpelGo voor meer sociaal (beeld)contact en slimmer werken voor bewoners van een complex of in  de wijk. Vanuit Sedha werkt ze als expert en regisseur aan het woonconcept VIVALIB met integrale aanpak voor jong en oud. Daarnaast spreekt ze vanwege haar vernieuwende blik, geregeld op bijeenkomsten in binnen- en buitenland.  

« Naar het overzicht met sprekers

Terug naar boven